A TIMPANON-TERV Bt. termelési kapacitásának bővítése új épületasztalos-ipari termékek gyártásához szükséges eszközbeszerzéssel

Kedvezményezett neve: TIMPANON-TERV Bt.

Projekt címe: A TIMPANON-TERV Bt. termelési kapacitásának bővítése új épületasztalos-ipari termékek gyártásához szükséges eszközbeszerzéssel

Szerződött támogatás összege: 61.324.025 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt tartalmának bemutatása:

A hajdúböszörményi székhelyű TIMPANON-TERV Bt. 2014. november 12-én pályázatot nyújtott be a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése felhívás keretében „A TIMPANON-TERV Bt. termelési kapacitásának bővítése új épületasztalos-ipari termékek gyártásához szükséges eszközbeszerzéssel” címen.

A projekt célja épületasztalos-ipar termék gyártási tevékenységünk termelési kapacitásának, valamint a vállalkozás termékkínálatának bővítése egy SCM Accord 30FX CNC megmunkáló központ és egy SCM Sandya 600RCS135 kontaktcsiszológép beszerzésével.

Az eszközök beszerzésével eddig általunk nem gyártott termékek előállítására nyílik lehetőségünk. Az egyre bővülő igények, valamint a külföldi piacok felé történő terjeszkedés elengedhetetlen feltétele a korszerűsítés. Az export piac megköveteli a nagy hatékonyságot, a precizitást, valamint a magas hozzáadott értéket képviselő egyedi termékek gyártását, mely igényeknek a gépi kapacitások bővítésével maximálisan meg tudunk felelni. A beruházás megvalósításával, új termékek gyártásával (pl. alu-fa, üveg-fa ablakok) külföldi piacokra is kívánunk termelni.

A beruházás megvalósításával hozzájárulhatunk versenyképességünk javításához, a vállalkozás piaci pozíciójának erősítéséhez nem csak a hazai, hanem a külföldi piacon is, továbbá ahhoz, hogy a jelenlegi foglalkoztatotti létszámnak hosszú távon munkát tudjunk biztosítani.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.április 30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00624